Przejdź do głównej zawartości

Usuwanie rewizji

Remove Revision

Plik musi być zaewidencjonowany w sejfie (safe), a rewizje można nadawać tylko najnowszej wersji pliku.

  • Kliknij kartę „Wersja” (Version) w przeglądarce PDM i kliknij prawym przyciskiem myszy rewizję, którą chcesz usunąć.

  • Wybierz „Usuń Rewizję” (Remove Revision).

  • Jeśli usuwasz rewizję ze złożenia, zobaczysz okno z pytaniem, czy uwzględnić składniki (constituents). Jeśli tak, zaznacz pole wyboru „Uwzględnij składniki” (Include Constituents).

  • Kliknij „Zatwierdź” (Apply).

  • Tekst wersji powróci wtedy do zwykłej postaci, a dane w polu rewizji zostaną usunięte.

Ponieważ rewizje dokumentują oficjalnie zatwierdzone zmiany modeli, opcja usuwania dotyczy tylko najbardziej aktualnej rewizji. Starsze rewizje są zachowywane i nie można ich usunąć.


Oryginał: Remove Revision