Przejdź do głównej zawartości

Włączanie lub wyłączanie zapisywania w magazynie

Enabling or Disabling Saving to the Vault

Zaleca się korzystanie wyłącznie z „Magazynu” (Vault) albo „Systemu plików” (File System). Pozwala to zapobiec duplikowaniu lub utracie danych. System używany do zapisywania można jednak zmienić za pomocą ustawień w „Oknie Głównym” (Home Window).

  • Otwórz „Okno Główne”.

  • Przejdź do „Narzędzia” (Utilities) > „Opcje programu” (System Options).

  • W sekcji „Ogólne” (General) kategorii „Wszystkie okna robocze” (All Workspaces) dla ustawienia „Zapisz pliki do” (Save Files To) wybierz opcję „Magazyn”.

Opcję „Magazyn” można włączyć tylko wtedy, gdy dodatek Magazyn jest zainstalowany i dostępny jest co najmniej jeden magazyn.

  • Jeśli włączasz tę opcję, z menu rozwijanego „Wybierz magazyn:” (Select Vault:) wybierz magazyn, którego chcesz używać. Zaleca się używanie domyślnego magazynu „Projekt” (Design), ponieważ zawiera on struktury metadanych odpowiadające „Właściwościom” (Properties) w Alibre Design. Obsługuje on również natywne typy plików Alibre Design.

Oryginał: Enabling or Disabling Saving to the Vault